Istoricul creditului

Istoricul de credit este unul dintre acele lucruri de care fiecare rezident columbian trebuie să aibă grijă. Există multe motive pentru aceasta, dar cele mai importante sunt:

 1. Istoria este o parte integrantă a vieții unei persoane moderne care utilizează împrumuturi.
 2. Un credit bun oferă acces la condiții excelente pentru credite ipotecare și împrumuturi auto.

Ce este un istoric de credit în România?

Istoricul de credit include o listă de date despre un cetățean columbian cu privire la respectarea obligațiilor contractelor de împrumut. Informațiile despre toate împrumuturile online disponibile și plătite sunt stocate în birourile de credit. Aici, oamenii au ocazia să găsească informații oficiale despre cât timp au fost stocate datele negative privind delincvența creditului.

Pe baza acestor informații se efectuează monitorizarea și evaluarea solvabilității, de care depind aprobarea sau refuzul de a acorda un credit și suma maximă disponibilă a creditului.

Cum să verificați un scor de credit

Există mai multe modalități de a vă cunoaște istoricul creditului în România:

 • Puteți vizita centrele de service situate în orașele: Bogotá, Medellín, Cali și Barranquilla.
 • O persoană are dreptul la o solicitare scrisă de consultare către DataCrédito prin trimiterea unui mesaj scris care conține:
 • Nume și prenume complet;
 • Număr de identificare sau document de identificare;
 • O explicație precisă a faptelor care stau la baza cererii;
 • Semnătura autentificată a proprietarului informațiilor certificată de notar;
 • Fotocopia actului de identitate;
 • Adresa de corespondență, orașul și adresa de e-mail pentru a trimite un răspuns.

Compania trebuie să răspundă solicitării în termen de 15 zile.

Dacă cineva este înregistrat la unul dintre centrele Cifin, puteți găsi cu ușurință un punctaj de credit acolo. Pentru aceasta, solicitantul trebuie să furnizeze doar actul de identificare.

Care sunt avantajele de a avea un rating de credit pozitiv?

 1. Principalul avantaj al unei reputații impecabile a împrumutatului este posibilitatea în orice moment de a obține un împrumut în orice instituție financiară convenabilă.
 2. Istoricul biroului de credit afectează rata dobânzii. Băncile sunt mai dispuse să dea bani la dobândă mică dacă riscurile lor sunt minime. Unele instituții financiare oferă chiar programe speciale pentru debitorii conștienți. Așadar, de exemplu, pe lângă o dobândă redusă, se acordă credit ușor și în alte condiții mai loiale: un împrumut pe termen lung, o sumă mare și condiții de creditare favorabile.
 3. Un istoric bun de credit poate fi decisiv atunci când aplici pentru un loc de muncă. Experții în securitate din multe companii spun agențiilor de credit despre lipsa problemelor de rambursare a fondurilor împrumutate. Nimeni nu vrea să coopereze cu debitorul, deoarece există riscul ca ulterior angajatorul să se implice în procesul de plată.
 4. Un împrumut rambursat la timp garantează îndeplinirea tuturor planurilor și ideilor în viitor, deoarece nu vor exista note despre datorii neplătite în istoricul creditului.

Cum să vă îmbunătățiți istoricul de credit bancar

Există mai multe modalități de a crește ratingul de credit, și anume:

 • Se crede că, dacă o persoană folosește servicii de credit de mai mult de 13 ani, atunci el/ea este un împrumutat matur și responsabil.
 • Noile împrumuturi nu trebuie aplicate mai mult de o dată la jumătate de an.
 • Atragerea de împrumuturi de diferite tipuri contribuie, de asemenea, la promovarea istoricului de credit. Există convingerea că, cu cât împrumuturile sunt mai diferite, cu atât persoana va face mai bine față diferitelor obligații financiare.
 • Nu este recomandat să folosiți mai mult de 30% din venitul lunar pentru plata împrumuturilor online.
 • Aveți un credit ipotecar; deoarece este cel mai complex produs oferit unei persoane (datorita sumelor, tarifelor, termenilor etc.).

Cel mai important lucru: plătiți la timp. Cele mai bune rezultate sunt obtinute de cei care fac plati la timp pentru toate creditele disponibile.

Concluzii

Un debitor cu un istoric de credit pozitiv de 99,9% poate fi sigur că, dacă îndeplinește cerințele băncii, va primi un împrumut. Toate băncile trebuie să depună o cerere de credit la birouri pentru a asigura decența persoanei care urmează să solicite un împrumut.

Prin urmare, nu este posibilă ascunderea informațiilor despre disponibilitatea microcreditelor închise sau existente care au fost permise în bancă, precum și dacă au existat cazuri în care rambursarea a avut loc înainte de termen. Aceasta înseamnă că finanțatorii pot trage concluzii cu privire la integritatea împrumutatului și pot decide cu privire la posibilitatea acordării unui împrumut.